DECORAR AMB BATIK

El batik s'associa a l'època hippie, pero també  el podem reincorporar a la decoració contemporanea, una proposta economica per poder-la fer un mateix.




El Batik és una tècnica de tenyit de reserva, d'origen oriental, consistent en reservar certes zones del teixit en què no es filtra la tinta. D'aquesta manera, aplicant diferents capes d'anilina, s'aconsegueixen dissenys vistosos. Hi ha mètodes de batik d'alta complexitat per a dissenys summament sofisticats, però també és possible tenyir peces de manera molt senzilla, sense més materials que la peça, uns fils i les anilines dels colors que més t'agradin.




1. Agafa la peça a tenyir i fes-li uns quants nusos, que es fixen bé amb l'ajuda d'un fil. La tasca serà més senzilla si la tela està totalment mullada.

2. Tenyeix la peça submergint-la en un recipient amb anilina, o aplicant-la sobre els nusos amb l'ajuda d'una esponja. És convenient que l'anilina estigui tèbia, no massa calenta.




3. Col · loca la tela encara nuada i humida en una bossa plàstica, i deixa reposar durant 24 hores.

4. Sense deslligar els nusos, retira l'excés de tinta amb aigua corrent freda. Quan treguis els nusos, neteja la roba amb aigua calenta i un removedor d'impureses.

5. Si vols treballar amb més colors, deslliga els nusos i fes noves lligams, realitzant el mateix procés de tenyit.



 
                                                                     Via

0 comments:

Post a Comment