AVUI FEM PA


Aquest pa amassat amb la thermomix ja fa temps que el faig i sempre amb variacions, amb sèsam, amb tomàquets secs, ceba..... no es necessari esperar a que pugui la massa i únicament fa falta un bol de pirex.
El resultat es un pa cruixent per fora i esponjós per dintre,


Via Webos Fritos
Es una recepta de pa facilíssima, sense cap complicació.

Ingredients

310 gr farina de força
175 gr d'aigua.
20 gr d'oli.
15 gr de llevat fresc
Una cullerada petita de sal

Preparació

1. Posar en el vas de la thermomix, l'aigua, l'oli i el llevat, 2 minuts, 37 ˚, vel. 2.
2. Afegir la farina i la cullereta de sal, barrejar uns 10 segons a vel. 6 i programar 2 minuts vel. espiga.
3. Mirar si la massa es desenganxa de les parets. Ens ha de quedar una massa manejable però no en excés enganxosa. Si és així, afegir una mica més de farina, perquè no totes les farines absorbeixen la mateixa quantitat de líquid.
4. Posar a les mans una mica de farina a la taula on anem a treballar. Donar-li una forma rodoneta com de fogassa. Pinzellar amb una mica d'oli i ho empolvorem amb farina.
5. Col.locar en un motlle Pirex amb tapa de forma rodona, lleugerament greixat.
6. Fer uns talls ràpids amb un cúter afilat. No us preocupeu en excés si no surten molt bé: així li donarà un toc rústic.
7. Ficar al forn en fred i posar-lo a 220 ˚ durant uns 40 minuts, fins que el veiem fet. Sí, sí, en fred, sense preescalfar.



La recepta sense Thermomix es pot trobar a la web de Webos Fritos

0 comments:

Post a Comment