DEMÀ SANT JOSEP .

Demà serà Sant Josep, però com a Catalunya no tenim festa ho celebrem avui diumenge amb la família, de plat principal uns bons canelons


Recepta Canelons

Ingredients

- 300 g de pit de pollastre

- 300 g de carn de porc

- Sal i pebre

- 1 fulle de llorer

- 1 ceba grossa

- 2 tomàquets trossejats o  150 gr de triturat

- 120 g d’oli

- 30g de brandi

- 2 capses de canelons (40 plaques)

Elaboració

Salpebreu la carn.

Escalfeu l’oli (3 minuts, Varoma, velocitat cullera)

Afegiu la ceba tallada a daus i remeneu (5 minuts, Varoma, velocitat 1)

Afegiu la carn, el llorer, el brandi i el tomàquet (35 minuts, Varoma, velocitat 1)

Un cop cuita la carn, retireu les fulles de llorer, rectifiqueu de sal i tritureu (7 segons, velocitat 4 o 5)

Prepareu les plaques de canelons segons les instruccions i farciu-les amb la carn.

Poseu els canelons en una safata de forn prèviament engreixada, cobriu amb beixamel i escalfeu/gratiuneu al forn.


i de postres la tipica Crema Catalana


Recepta de Crema Catalana

Ingredients (per a 4 racions grosses o 6 de petites)
800 grs de llet sencera
200 grs de sucre
6 rovells d’ou
40 grs de maizena
Pell de llimona
Canyella en rama

Preparació amb TMX:
  1. Posem la papallona a la TMX i incorporam la llet, els rovells d’ou, el sucre i la fècula (o midó). Mesclam 15 segons a velocitat 3 ½.
  2. Afegim la pell de llimona i la canyella i programam 11 minuts, 90ºC, velocitat 2.
  3. Acabat el temps comprovam si la mescla ha format escuma a la superfície, si és així, programam 2 minuts, 90ºC, velocitat 2. En cas contrari, programam 2 minuts, velocitat 2, sense temperatura.
  4. Repartim les cremes en els recipients, i distribuïm una quantitat generosa de sucre per damunt i anem cremant amb el bufador o  pala.




0 comments:

Post a Comment